/Waarom jij ervoor moet kiezen om een ketel te huren in plaats van te kopen

Waarom jij ervoor moet kiezen om een ketel te huren in plaats van te kopen

Waarom jij ervoor moet kiezen om een ketel…

Het grootste dilemma als het gaat om het aanschaffen van een grote ketel in een groot bedrijfspand: moet je hem als ondernemer huren, of juiste zelf aanschaffen? Dit zijn grote vragen waar nog steeds veel over wordt getwijfeld bij iedere ondernemer met een groot bedrijfspand. Want sommige beweren dat huren beter is dan kopen, en andere zeggen het weer helemaal anders. Dus een echt duidelijk antwoord is er niet. Maar wij helpen je een handje om je gedachten op een rij te zetten. Wij bespreken vooral de kant van waarom je het moet huren.

Huren is meestal goedkoper dan kopen

Er is een grote fabel aan het rondgaan dat als je koopt een stuk goedkoper uit bent dan dat je een stoomketel huren, maar is dat eigenlijk wel zo? Nou, dat licht er dus aan hoe vaak je de ketel daadwerkelijk nodig hebt en daarbij ook voor welke periode. Als je hem voor meer dan een jaar nodig hebt, kun je hem beter aanschaffen. Maar voor een aantal maanden of minder dan een jaar kun je hem het beste huren. Je bent dan echt veel goedkoper uit.

Onderhoud is meestal inbegrepen bij verhuur

Als je besluit om een ketel te gaan huren, heb je altijd wel de optie om ervoor te kiezen of je bij de verhuur onderhoud inbegrepen wil hebben. Dit raden wij je sterk aan, want externe onderhoud regelen of zelf doen is echt rampzalig en kan ook erg duur worden. Als je het gewoon bij het bedrijf zelf doet ben je een stuk goedkoper uit en weet je zeker dat het goed komt met de ketel. Het geeft je meer rust en zekerheid.

Ketels zijn makkelijker te vervangen naar het nieuwste model

Er komen regelmatig nieuwe ketels op de markt, waardoor je net aangeschafte ketel misschien net buiten de laatste ontwikkelingen valt. Dat is natuurlijk erg balen, maar dat probleem heb je helemaal niet als je een ketel huurt. De aanbieders regelen namelijk dat jij altijd de beste en de nieuwste ketel in je bedrijfspand heb. Maakt niet uit qua kosten, want je hebt een contract ondertekent. Dus ga lekker huren, want het heeft veel voordelen.