/Studenten moeten kunnen reanimeren

Studenten moeten kunnen reanimeren

Studenten moeten kunnen reanimeren

Door op school reanimatielessen aan te bieden kunnen jongeren leren hoe te reanimeren en ook leren hoe een AED gebruikt moet worden bij een reanimatie. Het is vooral ook heel belangrijk dat ze leren hoe je een hartstilstand herkent, want pas in geval van herkenning kun je snel handelen.

Het belang van reanimatie

Het snel handelen is namelijk van groot belang. Hoe sneller de reanimatie gestart wordt hoe groter de overlevingskans. Per minuut die er verstrijkt daalt de overlevingskans namelijk met 10%. Als de reanimatie in combinatie met het gebruik van de AED binnen 6 minuten wordt gestart dan wordt de overlevingskans vergroot met 70%.

Jongeren leren reanimeren

Ook voor jongeren is het natuurlijk belangrijk dat zij leren hoe ze moeten handelen wanneer iemand een hartstilstand krijgt en dat ze vooral dus ook leren hoe een hartstilstand te herkennen. Vanaf de leeftijd van 14 jaar zijn jongeren fysiek maar ook mentaal in staat om te reanimeren en kunnen ze een AED gebruiken. Op elke middelbare school zou reanimatie dus in het lespakket opgenomen kunnen worden. Er wordt op dit moment gespeculeerd of les geven in eerste hulp verlenen daadwerkelijk verplicht gegeven moet worden op middelbare scholen.

Lesmateriaal reanimatie

Om reanimatie het beste te leren is het belangrijk dat de leerlingen zelf kunnen oefenen op een reanimatiepop. En ook het oefenen met de AED is daarbij van belang. AEDvoordelig adviseert u graag over de benodigde materialen om de reanimatielessen op school te kunnen aanbieden. U kunt altijd een AED kopen voor in uw woonplaats of andere buurt.