/Nieuwe ICT- trends voor 2018

Nieuwe ICT- trends voor 2018

Nieuwe ICT- trends voor 2018

Ieder jaar verbetert de technologie. Ook op het gebied van ICT verandert er steeds meer, zo worden zaken zoals security en de cloud steeds belangrijker. Hieronder leggen we de belangrijkste veranderingen uit.

Digitale transformatie naar de cloud is dus één van de zaken die steeds op gang komt. Hiermee wordt bedoeld dat er via het Internet of andere digitale verbindingen in een soort opslagplek gewerkt wordt, welke niet zichtbaar is. Denk hierbij aan het opvragen of opslaan van gegevens of andere bestanden op deze plek. De cloud gaat steeds meer een rol spelen in de toekomst, op het gebied van ICT, telecom en andere digitale verbindingen. Zo kan het uitgebreid worden naar één eenvoudige interface waarop je toegang kunt krijgen tot alle gewenste connectiviteitsdiensten, en dit zal de komende tijd alleen maar toenemen.

Tevens zal er een toename komen van op Internet aangesloten apparaten die door semi- intelligente systemen bestuurd worden, en niet meer door mensen. Deze term wordt embedded systems genoemd. Op dit moment zijn er al 8.4 biljoen van deze systems aangesloten op het Internet en in 2018 zal dit aantal alleen maar toenemen. Artificial intellegence zal de komende jaren sowieso vaker en diepgaander toenemen in verschillende zaken zoals auto’s, machines of medische apparatuur, waarbij ze dan compleet zelfstandig plaats kunnen vinden. Dit is voor diverse organisaties en het bedrijfsleven ook steeds meer van belang. Zo zal er een toename komen van goedkopere, snellere en slimmere automatisering. In het bedrijfsleven zullen software en applicaties steeds meer opkomen. Deze komen steeds meer in een soort adviserende rol voor, waardoor werknemers deze rol niet of minder hoeven uit te oefenen.

Tenslotte zal security steeds meer een rol spelen. Aangezien digitaal zaken doen en het gebruik van nieuwe technologieën in de toekomst alleen maar toenemen, is het van belang dat deze goed beveiligd zijn. Er is daarom afgesproken een nieuwe Europese regeling te creëren die op 25 mei dit jaar in zal treden waarbij de Algemene Verordening Gegevensbescherming toeneemt. Hierdoor zullen bedrijven steeds meer moeten voldoen aan strikte richtlijnen op het gebied van beveiligen en beschermen van hun organisatie en werknemers. Ook zal beveiliging steeds meer plaats vinden in reeds bestaande netwerktechnologieën.

Wanneer je geïnteresseerd bent in het volgen van een cursus op het gebied van Internet, kun je op de website van Learnit kijken. Een voorbeeld hiervan is cursus sql. Ook kun je op deze website terecht wanneer je andere trainingen wil volgen die van belang kunnen zijn op je werk. Denk hierbij aan een cursus onderhandelen als je bijvoorbeeld vaak samen moet werken met andere mensen om bepaalde doelen te bereiken.