/Vergelijken van een televisie en beamer

Vergelijken van een televisie en beamer

Vergelijken van een televisie en beamer

Een beamer kent verschillende voordelen vergeleken met een televisiescherm. Om mee te beginnen kan je de schermgrootte van een beamer zelf aanpassen. Wanneer je een televisiescherm aanschaft en hier niet tevreden mee bent, zou je toch echt een nieuwe moeten aanschaffen. Bij een beamer heb je dit probleem niet omdat je de grootte van weergave telkens kunt aanpassen. Dat brengt met zich mee dat je bij een beamer niet vastzit aan een bepaalde schermgrootte zoals bij een televisie wel het geval is. Verder is een beamer flexibel te gebruiken. Je kunt deze namelijk eenvoudig verplaatsen en het neemt door het formaat geen ruimte in beslag. 

Waar kan een beamer op reflecteren?

In principe kan een beamer op elk witte vlak reflecteren. Hierbij kan je dus zowel denken aan muren als projectieschermen. Er wordt echter steeds vaker gebruik gemaakt van projectieschermen. Dit komt doordat een projectiescherm helemaal glad is en strak getrokken wordt. Dat betekent dat er een optimaal beeld tevoorschijn komt. Niet iedereen heeft gladde muren in huis. Veel muren van deze tijd hebben structuur. Structuur en oneffenheden zijn zaken die zichtbaar zijn op beeld. Je zou dus wel gebruik maken van een witte muur, maar het is goed om te weten dat het beeld niet zo mooi zal zijn als op een projectiescherm. 

Een beamer is comfort voor de ogen

Een beamer draagt ook bij aan de comfort van de ogen. Dit komt onder andere doordat een beamer het beeld groter kan weergeven dan een televisiescherm. Dat betekent dat je letters en cijfers bijvoorbeeld makkelijker kunt lezen van een projectiescherm. Bij een beamer wordt er gebruik gemaakt van gereflecteerd licht. Dit is comfortabeler voor de ogen dan het licht dat wordt uitgezonden vanuit een televisiescherm. Kortom is er minder sprake van oogvermoeidheid bij het gebruik van een beamer en projectiescherm dan bij het gebruik van een televisiescherm.