/WELKE FOUTEN MAG JE ZEKER NIET MAKEN BIJ JE KEUZE VAN EEN GOEDE TABLET

WELKE FOUTEN MAG JE ZEKER NIET MAKEN BIJ JE KEUZE VAN EEN GOEDE TABLET

WELKE FOUTEN MAG JE ZEKER NIET MAKEN BIJ…

De keuze aan tablets is zo groot dat het zeker niet gemakkelijk is om zomaar in een handomdraai een goede tablet te kiezen. Die keuze hangt van vele factoren af en verschilt van persoon tot persoon. Waar zul je die nieuwe tablet vooral voor gebruiken? Dat antwoord bepaald in grote mate je keuze van hardware en uiteraard ook zijn prijskaartje. Maar met wat hou je nog meer rekening om de beste tablet te kiezen die aan je verwachtingen voldoet?

Prijs-kwaliteitsverhouding
Ben je aan een nieuwe tablet toe? Dan wil je er ongetwijfeld langer dan één jaar mee verder. Het is zeker een goed idee om vooraf je budget vast te leggen. Dat vergemakkelijkt je keuze. Het soort besturingssysteem waarmee je nieuwe tablet is uitgerust mag je ook niet over het hoofd zien. Bespaar zeker niet op kwaliteit maar, ga voor die met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Informeren
Je zo goed mogelijk informeren over de verschillende mogelijkheden is bij de aankoop van een nieuwe tablet zeker geen overbodige luxe. Dat zal de kans op een miskoop tot een minimum beperken.

De software
Velen kopen een nieuwe tablet zonder te weten wat er beschikbaar is. Ga zeker na welk soort besturingssystemen voor jou het beste is. Je kunt kiezen tussen Android, iOS en Windows. Vele tablets draaien op Android. iPads werken op iOS en op Windows. Ga zeker na wat de verschillende besturingssystemen je te bieden hebben.

  • Android: stelt je in de mogelijkheid vele aanpassingen zelf uit te voeren. Het up- daten verloopt echter veel trager dan bij de andere systemen.
  • iOS: wordt vooral gebruikt als besturingssysteem van iPads. Voorziet je regelmatig van updates. iOS is ook met een hoogwaardig app-ecosysteem uitgerust
  • Windows: is uiteraard ideaal voor diegenen die al met Windows software werken en is ook veel productiever

Ieder besturingssysteem zijn specifieke voor- en nadelen.

  • iOS besturingssysteem: is vooral veelzijdig en veilig
  • Android besturingssysteem: heeft meer besturingsmogelijkheden en is budgetvriendelijk
  • Windows besturingssysteem: is gebruiksvriendelijk en flexibel in gebruik

Welke toestellen heb je in gebruik?
Hou bij je zeker rekening met de toestellen die je al in gebruikt. Dat stelt je in om gemakkelijker content uit te wisselen tussen deze toestellen en je nieuwe tablet. Al gedownloade apps kun je zo gratis installeren op je nieuwe tablet. Gebruik je al een Android smartphone? Dan is een Android tablet zowel voordelig als handig. Als je al een iPhone en een Mac gebruikt dan is een iPad je beste keuze.

Naast software is er ook… hardware
Naast de software is uiteraard ook de hardware van je toekomstige tablet belangrijk. Ga zeker na hoeveel opslaggeheugen deze aan boord heeft en hoeveel hiervan nog beschikbaar is. Ga ook zeker na welke aansluitingen mogelijk zijn en of je een USB-stick kunt aansluiten. Wil je het opslaggeheugen van de tablet uitbreiden met een geheugenkaart, of wil je je tablet koppelen aan je TV? En wat wil je op het vlak van de techniek en resolutie van het display?

Het gebruik van je tablet
Waarvoor ga je je nieuwe tablet vooral gebruiken? Zo bepaal je gemakkelijk het formaat van je tablet. Dat varieert van 5.5-inch of phablets tot 13-inch. Voor het bekijken van filmpjes is een 10-inch tablet ideaal. Neem je hem ook dan volstaat een tablet met 6- tot 8-inch scherm. Ga je er echter intens meer werken en wil je je tablet uitrusten met een volwaardig toetsenbord en muis? Kies dan voor tablets groter dan 10 inch.

Hybride tablets
Het formaat hangt ook nauw samen met de mogelijkheden van je tablet. Maak je vooral teksten? Kies dan een laptop die je ook als tablet kunt gebruiken. Dan spreken we van een zogenaamde hybride of convertible tablet of laptop.

Een goedkope tablet
Het gebruik en de mogelijkheid van je hard- en software bepalen in belangrijke mate de prijs van je toestel. Een goedkope budget tablet volstaat voor kinderen of voor sporadisch gebruik. Wil je er dagelijks content mee verwerken? Bespaar dan zeker niet op kwaliteit en kies voor een A-merk met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Heb je een tablet nodig voor professioneel gebruik? Kies er dan een met een hoge bouwkwaliteit en een complete uitrusting.