/DE BESTE SMARTPHONES

DE BESTE SMARTPHONES

DE BESTE SMARTPHONES

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Om een juiste keuze te maken zul je met enkele factoren rekening moeten houden. De keuze is zo groot dat je het gemakkelijk zult hebben om de juiste smartphone te kiezen. Hoe kies je de juiste smartphone?

Scherm 
Het scherm vormt de basis van een goede smartphone. Het is de toegang tot je smartphone. Via het scherm bekijk je foto’s, lees je berichten, surf je op het internet en speel je allerlei games. Hoe hoger zijn resolutie hoe hoger de kwaliteit van je scherm. Zit je met je smartphone vaak op het internet? Kies dan voor een smartphone met een groot scherm en een hoge resolutie. Een kleiner scherm maakt je smartphone handiger. Om beschadigingen te voorkomen kies je best een scherm met een extra beschermlaag.

Krachtige processor
Zorg er voor dat je smartphone is uitgerust met een krachtige processor. Die bepaald de snelheid van je smartphone. Hoe hoger zijn kloksnelheid, hoe sneller je smartphone. Als je je smartphone alleen gebruikt om te bellen, te sms-en en te surfen volstaat een dual-core processor. Voor het bekijken van films en video’s bekijken, gamen en om apps te gebruiken kies je beter een quad-core processor.

Goede sensor
Een smartphone is ook uitstekend geschikt voor het nemen van foto’s. Kies dus voor een toestel uitgerust met goede sensor, een flash en een autofocus. De kwaliteit van je foto’s moet dan voor die van een compact fototoestel nauwelijks onderdoen.

Besturingssysteem
Vergeet tijdens je zoektocht naar een goede smartphone zeker ook het besturingssysteem niet. Dit bepaald het gebruiksgemak en de beschikbaarheid van apps van je toekomstig toestel. Elk systeem beschikt over een eigen app store winkel. De meest geïnstalleerde besturingssystemen zijn ongetwijfeld Android en iOS, eigendom van Google en Apple.

Maximale batterijduur
De maximale autonomie van de batterij hangt uiteraard af van het al of niet intens gebruiken van je smartphone gebruikt. Vaak zul je de batterij minstens één keer per dag en zelfs méér moeten opladen. Handig is dan als je over een oplader of powerbank beschikt. Daarmee laat je je smartphone op zonder gebruik te maken van een stopcontact.

Extra snufjes

  • Camera vooraan: de meeste smartphones beschikken zijn uitgerust met een tweede camera. Die is bestemd voor het maken van selfies te maken, om te sypen en voor het organiseren van video calls
  • Filmen: naast het maken van foto’s, kun je met de huidige generatie smartphones ook filmen, zelfs in High Definition
  • Soorten simkaarten: momenteel zijn er drie soorten simkaarten in omloop. Naast de klassieke SIM-kaart zijn dat de kleinere micro-SIM en de mini nano-SIM. De meerderheid van de huidige smartphones zijn uitgerust met een nano-SIM kaartsleuf. Heb je niet de juiste SIM kaart voor je nieuwe smartphone, dan kun je die probleemloos vervangen bij je provider
  • Dual en trio-SIM: meer en meer smartphones zijn geschikt voor twee en nu zelfs drie verschillende SIM-kaarten. Dat laat je toe om twee of drie SIM-kaarten tegelijkertijd te gebruiken
  • Bluetooth: laat je gemakkelijk allerlei gegevens uitwisselen met andere smartphones, oproepen ontvangen, muziek beluisteren zonder je je mobiel internet te gebruiken

Toekomst
Eind dit jaar stelt Google haar nieuwe Pixel-smartphones voor. Eén van die twee modellen is een phablet. In de loop van de maand juli is het dan de beurt aan Nokia om zijn eerste phablet op Android te presenteren. En ook Alcatel stelt binnenkort een nieuwe tablet voor. En het is uiteraard ook uitkijken naar nieuwe smartphones van LG (de LG V30) en van Samsung, namelijk Galaxy Note.