/Waar plaats ik mijn beveiligingscamera?

Waar plaats ik mijn beveiligingscamera?

Waar plaats ik mijn beveiligingscamera?

Zodra je net een gloednieuw huis hebt gekocht, wil je deze natuurlijk ook voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen. Een goede manier om dit te doen is het plaatsen van bijvoorbeeld bewakingscamera’s. Helaas weten veel inbrekers inmiddels waar deze over het algemeen geplaats worden en ben je soms genoodzaakt om creatief te zijn bij het plaatsen van deze camera’s. Het plaatsen van camera’s op onopvallende plekken kan soms nog een hele uitdaging zijn, maar is zeker niet onbelangrijk om inbrekers tegen te gaan. Daarom heb ik voor jullie deze vier onopvallende plekken opgeschreven om jouw nieuwe huis te beveiligen.

 

  • Een vogelhuisje

 

Het is zeer eenvoudig om een kleine beveiligingscamera te plaatsen in een vogelhuisje in de tuin. Niemand die verwacht dat hier een camera geplaatst is en kan mogelijke inbrekers dus goed op beeld krijgen. Het voordeel van het plaatsen van een camera in en vogelhuisje is dat je deze overal in de tuin kwijt kunt. Zo kun je deze bijvoorbeeld ophangen aan een gevel bijvoorbeeld, maar is het in jouw geval handiger om deze aan een boom te hangen is dit natuurlijk ook mogelijk. Houd natuurlijk wel rekening dat de bedrading goed weggewerkt moet worden.

 

  • Een standbeeld

 

Heb jij toevallig een mooi standbeeld in de tuin? Dan kan dit zeker een geschikte plek zijn om een bewakingscamera te plaatsen. Handig is om wel vooraf te controleren of je van deze positie de mogelijke inbreker goed in beeld krijgt. Is dit nou het geval, dan kan je vervolgens een klein gaatje boren in het standbeeld en je camera plaatsen. Door de camera goed te plaatsen is het bijna onmogelijk om deze van een afstandje te zien en toch ben jij wel in staat om alles goed in de gaten te houden.

 

  • De struiken

 

In sommige gevallen is het een goede optie om de beveiligingscamera wat lager te plaatsen. Dit zorgt er voor dat het gezicht van de dader beter in beeld komt. Een goede optie hiervoor is om je camera te plaatsen in een dichte struik. Zorg er bij deze optie natuurlijk wel voor dat het groen niet voor de lens hangt. In sommige gevallen is het zelfs interessant om de camera af te dekken met wat nep planten of een heg te plaatsen. In dit geval is de camera niet zichtbaar en heb je geen last van de groeiende takken er omheen.

 

  • Een lamp

 

Hangen er lampen in je tuin? Dan zijn ook deze een zeer goede plek om je camera te plaatsen. Het is mogelijk ook je beveiligingscamera te plaatsen in of achter de lamp. Het grote voordeel van het plaatsen van een camera in of achter en lamp, is dat je gelijk ’s nachts voldoende licht hebt als de lamp aanspringt. Ideaal dus tegen inbrekers die ’s nachts je woning proberen te betreden.

Soms zien inbrekers woningen waar net iemand is ingetrokken als geschikte prooi om een inbraak te plegen. Vaak hebben deze mensen namelijk hun beveiliging nog niet in orde. Ik raad daarom aan om hier niet te lang mee te wachten. Door bewakingscamera’s op slimme plekken te plaatsen, hebben inbrekers niet in de gaten dat ze worden gefilmd. In deze gevallen neemt de kans aannemelijk toe om deze inbrekers op te sporen. Steeds meer mensen plaatsen tegenwoordig beveiligingscamera’s in en rondom hun huis om zichzelf en hun spullen te beschermen. Denk hier dus niet te lang over na mocht je middenin een verhuizing zitten.