/Welke 3D printer kiezen?

Welke 3D printer kiezen?

3d printer

Welke 3D printer kiezen?

Als het gaat om het kiezen van de juiste professional 3D printer, dan komt daar wel wat kennis bij kijken. Zo is het bijvoorbeeld in de eerste plaats natuurlijk belangrijk om te weten of je de printer zakelijk of voor eigen gebruik gaat inzetten. Dit kan immers wel wat verschil maken in de vorm van gebruik. Omdat er heel veel verschillende opties zijn. Is er altijd wel een goede printer voor elke vorm van gebruik te vinden. Het is in ieder geval altijd slim om de volgende zaken in het maken van je keuze mee te nemen. Dat maakt het wel gemakkelijker.

Het gewenste resultaat

Wanneer het gaat om het verschil tussen een 3D printer voor zakelijk gebruik of voor eigen gebruik, dan wordt er natuurlijk vooral gekeken naar het gewenste resultaat. Wanneer je er zelf creatief mee bezig bent, dan zal het vooral gaan om het verkennen van de grenzen. Wanneer je een printer kiest voor zakelijke doeleinden, dan is het vooral van belang dat de printer exact kan leveren wat je nodig hebt. Dit kan dus bijvoorbeeld betekenen dat je specifieke soorten plastic als filament wenst. Dit kan allemaal meespelen in de keuze. ABS en PLA zijn immers niet de enige vormen.

Het beschikbare budget

Met de opkomst van desktopprinting is het makkelijker geworden om een goede 3D printer aan te schaffen. Natuurlijk is het dan nog altijd van belang om wel goed te kijken naar de mogelijkheden die de printer te bieden heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan de flexibiliteit in het gebruik. Zo zijn er voldoende printers die zelf op te bouwen zijn. Daarmee is binnen het budget te blijven en toch te voldoen aan allerlei belangrijke wensen die je kan hebben. Dit is natuurlijk wel een groot voordeel te noemen. Bovendien komen er nog altijd nieuwe mogelijkheden op dit gebied bij.

De passende printer vinden

Als het gaat om de moderne 3D printer, dan is het vooral zaak om tussen alle modellen het passende model te vinden. De grenzen worden steeds verder opgerekt. Zo is het met desktopmodellen al goed mogelijk om prototypes en schaalmodellen van ontwerpen te maken. Die kunnen dan dienen als voorbeeld voor grotere projecten. Het is dus goed om juist nu te willen investeren in de mogelijkheden die er liggen, bijvoorbeeld in een desktopprinter of een zelfbouwprinter waarmee te werken is. Daar is dan op de langere termijn heel veel voordeel uit te halen op allerlei gebieden.

Klik hier voor de beste printer scanner