/Vier tips om meer rust te creëren in je leven

Vier tips om meer rust te creëren in je leven

Vier tips om meer rust te creëren in…

Sommige mensen zijn continu gestrest, dingen kwijt, hebben hun zaken niet altijd op orde of zijn vergeetachtig. Dat is natuurlijk erg lastig en vaak weet je niet hoe je hier verandering in kunt brengen. Er zijn wel een aantal simpele trucjes die je zelf toe kunt passen en die jou gegarandeerd zullen helpen.

  1. Bewaar dingen op een standaard, duidelijke plek

Het helpt enorm als je bepaalde voorwerpen altijd op dezelfde plek draagt en bewaart. Reis je vaak met het openbaar vervoer, en ben je jouw ov-chipkaart vaak kwijt? Gebruik dan een telefoonhoesje waar je pasjes in kunt bewaren. Je kent vast nog wel de klaphoesjes waar je gemakkelijk verschillende pasjes en papiertjes in bewaart. Je hebt ook een smartphonehoesje waar een kleine pasjeshouder aan zit, zonder dat je een klaphoesje hebt. Ook is het handig om bijvoorbeeld een grote sleutelhanger aan je sleutelbos te doen zodat je snel weet waar hij is.

  1. Ruim alle beetjes rommel meteen op

Als het een rommel is in je huis of slaapkamer, is het vaak ook een rommel in je hoofd. Sommige mensen zijn een echte sloddervos en vinden het erg lastig om alles netjes te houden, maar het helpt wel echt een hoop. Probeer er dus een gewoonte van te maken dat je altijd direct alles opruimt. Begin er bijvoorbeeld mee om alles aan het eind van de dag netjes te hebben en bouw dat langzaam op.

  1. Koop én gebruik een papieren agenda

Is het van deze tijd? Nee, maar het is wel handig en een goede manier om alles bij te houden. Schrijf al je afspraken, opdrachten en deadlines in een agenda. Je hebt agenda’s met een week per twee pagina’s, maar er bestaan ook hele handige agenda’s waar elke dag zijn eigen pagina heeft. Zo is er meer dan genoeg ruimte voor alles wat je op wil schrijven. Als je al je belangrijke dingen op dezelfde plek bewaart, vergeet je het ook niet.

  1. Schrijf dingen op

Het helpt heel erg om dingen op te schrijven. Niet zoals in een agenda, maar in een dagboek. Vooral als er veel dingen gebeuren in een dag is het fijn om die dingen van je af te schrijven. Je hoeft dit natuurlijk niet te doen als het niet jouw ding is, maar voor sommige mensen kan het erg helpen.