/Prusa i3 mk3: de meest geavanceerde 3D-printer

Prusa i3 mk3: de meest geavanceerde 3D-printer

Prusa i3 mk3: de meest geavanceerde 3D-printer

De ontwikkeling van 3D-printers gaat snel vooruit. Dat de Prusa i3 mk3 echter voortdurend de nieuwe modellen van de concurrenten voorblijft, zegt echter wel heel veel. Het is een printer die vol zit met sensoren en op die manier het gehele proces in het oog kan houden zonder dat je hier zelf als gebruiker een oog op hoeft te houden. Alleen al om die reden is de printer zeer geschikt om te gebruiken als professional. Terwijl ook een hobbyproject goed uit te voeren is met dit type printer. Dat heeft te maken met de volgende zaken die meespelen.

Negen punten van aandacht
Misschien wel het belangrijkste punt waarop de Pursa i3 mk3 zich kan onderscheiden is de manier waarop de printer zichzelf kan corrigeren. Dit heeft te maken met de zogenaamde negen kalibratiepunten. Dit zijn punten waarop de 3D-printer zichzelf controleert en corrigeert wanneer dit nodig zou zijn. Juist om die reden is het dus ook zo dat de printer eigenlijk voor elk mogelijk project is in te zetten. Dit is dan ook precies de factor waar de printer zich onderscheidt van alle andere modellen die op dit moment op de markt zijn. Alleen al daarom is het een aanrader.

Het gemak in gebruik
Dat de Prusa i3 mk3 ook gebruikt wordt door veel hobbyisten is vooral te danken aan het feit dat het gebruik zo gemakkelijk is. De 3D-printer is eigenlijk door iedereen gemakkelijk te bedienen. Dit gemak in gebruik maakt de printer een aantrekkelijk hulpmiddel voor alle projecten die je kunt bedenken. Omdat de printer bovendien ook betrouwbaar is en zichzelf ook controleert, is het hele printproces zelfs door iemand zonder enige verstand van 3D-printing goed te verzorgen. Om die reden wordt al gesteld dat het printen zonder dit model eigenlijk niet meer mogelijk is. Dat verklaart dan ook de populariteit.