/Het verschil tussen werving en selectie & executive search?

Het verschil tussen werving en selectie & executive search?

Het verschil tussen werving en selectie & executive…

We horen beide termen, werving en selectie & executive search, steeds vaker terugkomen. Dat is ook niet zo raar, want bedrijven vinden het steeds moeilijk om talent te vinden. Er is namelijk steeds meer concurrentie. Beide termen worden nog wel eens door elkaar gebruikt, maar er is wel daadwerkelijk een verschil.

Executive search is wanneer een professioneel bedrijf op zoek is naar de meest geschikte kandidaat voor een open positie. Executive search is dan de dienst die dit hier voor probeert te zorgen. Deze kandidaat is vaak iemand met een vaste baan en is niet per se op zoek naar iets nieuws. Echter, het kan ook iemand zijn die wel ori├źnterend is en actief solliciteert voor een nieuwe uitdaging. Het is belangrijk dat het om iemand gaat die al werkzoekend is. Deze strategie bestaat omdat bedrijven altijd op zoek zijn naar de beste mensen. Deze mensen zijn zelden niet op zoek naar een baan, omdat ze al goed zitten.

Bij werving en selectie wordt een open vacature gevuld met iemand die zich heeft ingeschreven bij en database of iemand die solliciteert. Op die manier worden kandidaten verzameld die wellicht passen voor de job. Uiteraard wordt hier ook de beste voor uitgekozen. Het grote verschil is dus dat deze mensen zelf actief (nieuw) werk zoeken.

Een executive search bedrijf gaat dus op zoek naar de beste kandidaat en neemt contact op met deze kandidaat en wacht niet tot de kandidaat dat doet.

Ik hoop dat dit artikel wat meer duidelijk heeft gegeven over de termen. Hopelijk is het verschil nu duidelijk!