/Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrisch rijden is de toekomst

elektrisch rijden, laadpaal

Elektrisch rijden is de toekomst

De nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot elektrisch rijden

In 2013 mogen er geen CO2 uitstotende auto’s meer verkocht worden, dat lijkt nog ver weg maar het straatbeeld zal geleidelijk steeds meer elektrisch worden in plaats van Diesel en benzine auto’s.

Actieradius

Bij het aankopen van een elektrische auto is de actieradius misschien wel de belangrijkste overweging. De actieradius beantwoord de vraag hoe lang kan ik rijden met deze elektrische auto op een volle accu?  Momenteel valt het vaak nog wat tegen, pas wanneer de actieradius rond de 400km wordt, dan is het voor de meeste consumenten interessant. Op dit moment rijdt de Tesla natuurlijk het snelst. Er wordt vaker gewaarschuwd dat het werkelijke actieradius lager ligt dan wordt geadverteerd, dit komt ook doordat rijgedrag en weersomstandigheden invloed hebben op de actieradius.

Laadpalen en laadsnelheid

Bij grote steden zie je tegenwoordig in elke straat een laadpaal staan. Het handigst is natuurlijk als je een eigen laadpaal hebt staan op je oprit. Als je zakelijk elektrisch rijdt is een laadpaal bij bedrijf handig. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Er zijn verschillende soorten laadpalen, met verschillende mogelijkheden. Soms is het lastig om door de bomen het bos te zien. Je hebt namelijk verschillende stekkers en laadvermogens per paal, dit heeft weer invloed op je laadsnelheid. Zoek daarom goed van te voren uit wat de juiste laadpaal is voor jou auto. Het is ook mogelijk om abonnementen te nemen op een laadnetwerken.

Elk vervoer elektrisch

Elektrische personenauto’s leiden de revolutie. De technische ontwikkelingen die in de commerciële auto wereld zorgen voor efficiëntere accu’s en laden worden overgenomen in andere industrieën. Zoals Elektroboten, Elektrische vrachtwagens en Elektrisch openbaar vervoer. Vooral in grote steden wordt nu volop getest met elektrische openbaar vervoer. Innovatie steekt dus aan. Razendsnelle ontwikkelingen maken het mogelijk dat zelfs vrachtwagens elektrisch rijden.  Wij zijn erg enthousiast voor wat de toekomst zal brengen op dit gebied.