/Bescherm je gadgets!

Bescherm je gadgets!

Bescherm je gadgets!

Een pasjeshouder leer of een tas van Bear Design, iedereen die elektronische gadgets bezit begrijpt hoe noodzakelijk het is dat deze dure apparaten goed beschermt worden. Herhaaldelijk hoor ik van mijn vrienden met dure Apple laptops  dat hun tas volledig is doorgelekt, omdat het weer eens noodweer was in ons koude kikkerlandje. Of als je een dagje naar het strand gaat en je boxjes meeneemt die vervolgens volledig onder het zand komen te zitten. Als je dan toch veel geld uitgeeft aan elektronica, dan kun je net zo goed een wat duurdere tas kopen.

Verzorging

Naast goedwerkende laptophoezen, mobiele telefoonhoesjes en tassen die tegen elk weer bestendig zijn, is het ook van belang om op de juiste manier om te gaan met je digitale gadgets. Elektronische apparaten worden namelijk erg snel warm, hierdoor ben je niet alleen je peperdure product kwijt, maar ontstaat er een mogelijkheid op brandgevaar. Door stof en viezigheid regelmatig te verwijderen voorkom je dus al een hoop problemen!

Milieubewust

De hoeveelheid energie (en kosten) die elektronische apparaten met zich meebrengen is meer dan we denken. Je kan energieverspilling al simpelweg voorkomen door bij het aanschaffen van nieuwe producten te kijken of deze een energielabel hebben. Veel huishoudelijke apparaten dragen dit label al verplicht, een product met een A-label verbruikt niet zo veel energie.

Niet vergeten…

Verder zijn er andere producten waar je misschien niet zo snel aan denkt. Een koelkast is hier een goed voorbeeld van, de deur van de koelkast staat vaak onnodig lang open. Daarbij helpt het om de koelkast niet helemaal vol te gooien met producten, de koelkast hoeft daardoor minder hard te werken om deze producten koel te houden. Kortom: denk aan het energieverbruik van je gadgets en hoe je daar bewuster mee om kan gaan om kosten en het milieu te besparen!