/HDMI Kabel kopen, waar moet je op letten?

HDMI Kabel kopen, waar moet je op letten?

HDMI Kabel kopen, waar moet je op letten?

Het beeld en geluid op de apparaten in huis worden alsmaar beter. De standaard voor de HDMI kabel die we aansluiten is daarmee ook hoger geworden. Moet jij toevallig HDMI kabels kopen, maar raak je een beetje verdwaald tussen de verschillende mogelijkheden? In dit artikel hebben we op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten.

De lengte van een HDMI kabel

Voordat je een HDMI kabel koopt moet je eerst bedenken hoe groot de afstand is tussen twee apparaten die je wilt aansluiten. Houd daarbij ook rekening met mogelijke verschuivingen van je meubilair. Aan een te korte HDMI kabel heb je namelijk niks. Een lange HDMI kabel heeft als voordeel dat je het netjes weg kan werken.

Soort connector die je nodig hebt

Alle kabels hebben een male en female aansluitstuk. De meeste apparaten hebben een female input. Dan heb je een male connector nodig. Een HDMI-verlengkabel heeft echter een female connector en een male connector aan de andere zijde.

Dan zijn er nog haakse connectors. Daarmee ben je verzekerd dat een kabel niet per ongeluk uit je TV wordt getrokken.

Soort HDMI kabel voor jouw apparaat

Een standaard HDMI kabel kun je doorgaans op de meeste huiselijke apparaten aansluiten.

Een HDMI-mini kabel wordt gebruikt om een HD-videocamera aan te sluiten.

Een HDMI-micro kabel kun je aansluiten op smartphones en tablets.

Maar, wat is nou de beste HDMI kabel?

Dit is een vraag waar veel onenigheid over is. Fabrikanten hebben namelijk verschillende standaarden in HDMI kabels. In veel uitgevoerde testen komt naar voren dat goedkopere HDMI kabels vaak net zo goed kunnen presteren als duurdere soorten.

Voor langere afstanden, denk aan 15 meter, is een duurdere kabel een verstandige keuze. Omdat de kans op kabelbreuken hierdoor verkleint wordt.